Pages

Thursday, October 16, 2008

I Hate Everything About You~!!

Salam,

Mula2 skali gelaran Dato' yg dikurniakan kepada Shah Rukh Kahn(SRK).Aku dah lama sebenarnya nak komen,bukan pada SRK saje,tp pada mereka yang sealiran dengannya. Mari difikirkan,apakah sumbangan beliau utk melayakkan diri dia mendapat aliran Dato'? Mencipta sesuatu utk memudahkan org awam? Mengkaji ubat2 utk penyakit yg membawa maut?Membasmi kemiskinan dunia?Menaiktaraf hidup orang2 yg susah?Mempertahankan negara dari ancaman musuh?tak tapi dia dianugerahkan Dato' kerana berjaya melekakan umat manusia,berjaya menggalakkan maksiat,dan ditutup dengan alasan mempromosikan Malaysia.

Senangnye dpt title Dato',nyanyi2,joget2,dah dapat dah. Adakah dengan nyanyian tersebut org yg fakir miskin terjaga? Adakah dengan lagu2 tersebut dapat kekejaman,keganasan,dapat dikurangkan?adakah dengan lagu2 tersebut dapat mengurangkan kadar buta huruf di pedalaman? Seriously, aku tak nampak apa2 sumbangan pun yg dia lakukan yg dpt memanfaatkan masyarakat melainkan poket sendiri,this is my opinion,no malice intended.I don't even care about other artist out there as well.What i care is the idea that they can bring forward to educate people,to nurture people,to create something that people can remember like Allahyarham Tan Sri P.Ramlee,which i greatly respect as you can see through his movies the meaning,the deep messages which is still relevant until today not only in social matter,but in religion aspect itself. Enough ngomel this part...

Part 2

Its over already. I hate everything now. Dah puas aku bersabar,but not this time. Aku dah tak tahan lagi. Dari dulu lagi sampai sekarang,aku dah cukup suffer dengan apa yang berlaku pada diri aku. Kebaikan yang diberi dibalas dengan racun,damn,cukuplah sudah. Disebabkan racun2 ni yang dah lama terpendam dalam diri aku,aku jadi macam ni.

NO MORE MR NICE GUY FROM ME~!!

Aku nak jadi org jahat! Aku dah tak mau jadi org baik,org baik selalu rugi,selalu dipijak,selalu diperkotak-katik,tak sesuai hidup kat dunia yang kejam ni lagi.Aku benci semua benda,aku dah tak mau lagi ada apa2 kaitan dengan orang lain. Rasa macam nak bunuh orang,mungkin seronok, mungkin bermula dengan orang yang paling aku sayang....Tak apalah biarlah aku jadi orang jahat,dah terlalu ramai orang baik yang hipokrit kat dunia ni, apa salahnya kalau aku jadi jahat terang terangan...senang...menyusahkan orang?peduli apa aku pasal orang...frankly speaking,i am a nature lover, but not humans....manusia buruk,lebih teruk drp haiwan,pentingkan diri,gilakan nafsu,harta,dunia,tamak haloba,dan disebabkan itu aku rasa sedih,malu,rasa hina pada diri sendiri dan makhluk2 yang lain...

Buat masa ni aku masih boleh bertahan,tapi aku tak tahu apa yg akan jadi pada diri aku nanti.If somebody can help me,i really need it most right now...until then,i will sleep and Hyde sama will be the one doing this thing...and i dont want it to happen..until then...

1 comment:

yan @ missmanja said...

gegegege... x besla jadik orang jahat.. jdk orang gilerla bes skit.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...