Pages

Thursday, December 9, 2010

Entry Tengah Malam

Salam dan selamat tahun baru 1432 Hijrah kepada semua,

Berita jam 12.30 malam. Seorang orang telah dijumpai masih belom menidurkan dirinya sendiri pada malam ini. Menurut kenyataan seorang saksi, seorang orang ini masih belum ketiduran kerana dirinya masih belum mengantuk dan sedang cuba memahami dirinya sendiri....err..dah malas nak sambung berita,penat.

Esok cuti, tp masih kena datang ke opis. Ni semer gara2 auditor pnyer pasal, abis nak kene selongkar balik barang fail2 yg kompem smp skang ni aku pun x tau camne nak carik file2 tu smer. Opis dah macam tongkang karam barang bersepah2 atas lantai, tak tau la aku nak kate opis kena langgar Garuda ke kena terjah same Gamera,tp yg pasti,sok kene ke opis lagi. Oleh itu, aku mo tdo tp smp ler skang pun,aku takleh tdo2 lagik...

Personally,mlm2 ni aku rindukan chumil aku. Our relationship nak cakap pun susah gak, it's like an open relationship. Luaran maybe, tp part dalam hati ke hati....it's nothing,empty. Seolah2 ada barrier antara kami berdua. Masing2 keeping a part of ourselves to not to be known by the other side. Ntahla aku serius cakap aku kekok dengan dia,dia pun sama jugak kekok ngan aku,tp aku suka dia,huhuhu..aku pun x pasti kenapa.I really wish to know her well,i want to know what she feels,to share together,tp tu la...bila aku ngan dia je,senyap sunyi,cengkerek pun reti marah kitorang sebab tak reti nak communicate. Sengal tak relationship camnih? Not like what i've use to have before,but as someone says,bersyukurlah actually u have somebody that actually care for you,you can feel it even without saying any words.

The only problem that I have is communication. Dia komen aku,aku lau dia tepon,mesti cam jawab nak tanak je,smp dia rasa cam dia ganggu aku. Aku faham komen tu,bukan dia sorang je komen,aku rasa ramai gak yg komen2 camtu,ex2 aku dulu pun penah komen camtu,kawan2 aku pun penah cakap camtu,client pun sama. Aku bukanla spesis mesra telepon. Sepanjang hidup aku dlm dunia ni,tepon umah pun aku jarang2 skali angkat,1) sebab jarang2 ada org tepon carik aku,asik2 carik mak aku,abah aku 2) sebab aku kat skolah2 dulu bukanlah budak yg popular,make self esteem aku ni rendah,aku x campur org,cuma ada aku dan dunia aku sendirik aje. 3)skolah2 dulu aku takde awek,camne nak bergayut? maka dengan itu,aku lau tepon mesti nak cepat je,5 minit maximum,up skit 2 minit dari otromen stay kat muka bumi nih. Nak bergayut 3-4 jam kat tepon,15 minit pun tinge aku dah panas kat tepon dah nak letak cepat2... Asal org tepon je,sepatah org tu cakap,sepatah la aku menjawab.Pastu senyap sunyi,tak tau nak cite ape.Tu sebab semenjak diperkenalkan sistem Semes kat HP nih,aku cukup suke skalik,sebab tak payah call,anto mesej je,abis segala macam line time tu aku test nak carik yg murah punye dari Maxis Timecel, smp ler ke Digi nih.Aku part online menulis ni, mmg macam haram, cam korang tgk aku nulis skang ni laa...it seems my expression is much more clearer in writing,not in voice. Mane penah korang tgk aku cakap lebih2 sgt lau kuar ramai2, itu pun lau ada benda nak cite, or ngan org yg aku rasa aku rapat,aku open je aku leh cite byk2.Jadi kat yang terasa tu,saye nak mintak maaf byk2 sebab keadaan saye mmg camni, bukan nak menyombong,bukan xnak layan, tapi x bape reti nak layan....

Kadang bile tgk org lain tu aku ade jeles la gak, sebab aku x excel dalam bidang2 kemasyarakatan ni,serius aku cakap.Kalo ada exam pun,cukup2 makan je kot dpt D je.Dunia aku,yg aku tau,is all around me,me and me.Actually there's a lot of things in my mind,and i just wish i have the time to jot it out here, to share with others,but i still can't find the right words to write it,the right way to express it,the right time to publish it...meanwhile,just letting this blog to be stagnant for a while,up until i have time to write again.

Times up, already 1 am in the morning..gotta go. Sekadar ini sajelah luahan hati dan perasaan aku di malam hari nih...lenkali nak tulis something ilmiah sket nak share sama korang,yela dari dok merapu meraban bukan2 ape yg korang dpt kan...insyAllah nanti aku ada mase aku akan tulis mende yg paling aku familiar skalik...tp skian dulu wat mase ni..lenkali okeh...gdnite and salam...

1 comment:

Ciao Annin-sama said...

Rileks bro... Mungkin perjalanan korang masih lagi jauh untuk mengenal isi hati memasing. Take your time ok?

Mungkin agak susah tapi cuba untuk lebih mesra. Tapi jangan pulak sampai berlakon hehe!

Wishing you all da best Hyde! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...