Pages

Saturday, March 13, 2010

Seriously...

Hari ni ujan kat luar,nak kuar pun,rasa-rasanya cukupla sawan 3 pagi semalam kat Genting dengan geng2 sawan yang biasa.Mungkin malam ni kluar lagi? itu lain cite.

Baru-baru ni tersangat tension dengan kerja. Ada dateline nak kejar. Issuance best practice kena follow. Nak coordinate system ngan operation,nak supervise orang,nak buat underwriting,terbaru handle complaint.Akibatnya,makan,makan dan terus makan,pastu sakit,sakit,sakit dan malas,malas,malas nak teruskan kerja.

Terus terang aku tak pandai dengan orang.communication..out.Aku lebih suka dalam dunia aku sendiri,wat hal aku sendiri.Kadang2 ada yg cop aku sombong.Jawab bila org tanya,lepas tu senyap seribu bahasa.Itu aku.Jawapan aku, straight to the point.jadi selalunya lau ada sesi luahan hati bersama rakan2 sepasukan,antara komen yg aku dpt,aku ni lidah tajam. That's why i like to be alone more. Sesetengah mungkin terasa dengan kata2 aku,but frankly, i meant no harm.Maybe i should be more careful with my selection of words. Maybe i should stop being with other people,terasa macam nak pergi somewhere else,alone,without telling anyone....to have peace of mind.

Now,what am i to all of you....

6 comments:

Fina Fento said...

saya pun macam kamu yunk. kena cop sombong kat ofis. lebih prefer menyendiri kat penjuru ofis [oke, main reason sebab kat situ je ada power point nak cucuk netbook]
sebab saya tak suka melepak dengan kawan2 borak2 kosong n berosip2..

!eNa PnG said...

jadilah diri sendiri. lebih baik dengar dari bercakap.. kadang-kadang kita terlepas cakap benda yang tak sepatutnya...:) kita tau apa kekuatan yang ada pada diri kita..:) jom belajar sesuaikan diri:)

Aujinz said...

erm erm erm..

same gak ngan aku..
aku kadang kadang banyak cakap sampai terlepas cakap..

kadang2 suka menyendiri..senyap.sunyi.sepi.sawan

陽明山花季 said...

Better say nothing than nothing to the purpose. ........................................

Hydolarc said...

yunk : ai takleh men game kat opis..huhuhu
iena & ojinz: tu sbb aku suka lg senyap dari layan kerenah org..sebab tau kompom lau tgh angin tu nak lepas je cakap...

Hydolarc said...

陽明山花季 : errr how to read your name,hahaha i can't read kanji..but thanks for your comment :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...