Pages

Monday, July 5, 2010

Kul 4 Pagi~~~

4.00 aku dah bangkit dari tdo,pegi mendaki punye pasal. Aku tgk kat luar,aiseh ujan,tp dalam ati cakap takpe mebi kejap je kot ujan nih,nanti pagi sket dah ok la tu.

4.45 pagi aku dah smp depan umah dorang,yg pegi time tu aku, Jab,Jamal a.k.a Periphery(dak VF merangkap jiran aku gak),Feqah,Hasim,dan beberape makhluk yg tak aku bape nak kenal sangat. Bajet nak smp sana dalam 6:30 so bule la daki naik atas nak tgk sunset.

Kul 5 pagi persiapan mo gerak ke Bukit Broga

Ujan renyai2 time nih...sejuk takyah cite ahh,menggigel satu badan nih....tu pun tak agak2 pasang ekon kuat2 dlm kete.tepat kul 5 pagi kitorang pun gerak ke sane,jumpa ngan lagi sorang geng yg gerak dari arah lain.Sparuh jalan ujan dah makin lebat suda...smp2 sana pun,makin lebat ade la...jd benti jap solat kat mesjid Semenyih sana,layankan je kuliah subuh,dah tu ujan,nak daki pun tak dpt la kan...

Malas nak tulis byk..posting gambo2 pun okeh gak kot...

Kul 7 baru start naik,ujan pun baru berhenti. Jalan selut,licin gile babas...huhuhu,kasut lak pakai time tu tk grip,hampes...naik pakai setokin je kot time tuh....amik masa sejam gak ler mo naik atas tuh...aku ingt kitorang2 je time tu,yer la ujan2 sape mo naik,skali ramai plak derr...penuh atas puncak tuh....mengah ler jugak aku mendaki,dah lame tak wat,last pun tahun 2008 kot time kem OBS kat Lumut nuh ngan geng2 Redang....huuu...

sket lg nak smp tuh ke puncak


pemandangan dari atas,x dpt tgk matahari terbit,tgk pelangi pun jadi laa

next stop...Sg Tekala :)):)):))

2 comments:

zyra said...

time nih ke aku kol ko retu?

Hydolarc said...

ha'ah...time ni ler ko call aku,time tu aku dah kat puncak dah layan pelangi :D:D:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...