Pages

Wednesday, July 2, 2008

Keje......

Assalamualaikum,

Orait...asalnye nak wat blog ni smlm sbb smlm adalah first day aku start praktikal aku kat menara prudential kat Jln Sultan Ismail,Kolumpo. Punya la dah on pc dah siap nak tulis,aku lepak2 jap baca2 buku,tau2......zzzzzzzzzzzzzzz.......smp kul 2 pagi,dan waktu itu siaran ke tenet telah ditamatkan(dah tutup),so aku menyambungkanla tdoku kembali dan sambung pade keesokan ari(dah malam dah pun)....

Okeh,aku start kuar umah kul 6:40 pagi,nak elak jam pnyer pasal n nak dpt parking free.huhuhu.Amik yat kat PPR kul 7.00,gi parking kat tmpt biasa(Kg Attap laaa..mane lagi) dan menuju ke monorel pegi ke stesen bukit nanas....tu la stesen paling dkt ngan opis aku tuh.

Tggu smer kumpul,aku,Yat,Shima,Diyana,Fakhri waktu awal2 dtg aritu. Ktorang pun masuk la dlm opis tuh,jmpe ngan sorang akak tu(aku tak ingat name dia..hahaha),g minum2 dl kat blakang ofis. Terserempak lak same ewan...hahaha kusut tul... Ok la,pas minum2 tu masuk ke ofis, kena briefing same En. Najib, dan ada plak rescheduling mane nak letak budak2 ni, dan aku kene transfer ker Prudential Assurance,sbb nak balancekan dak2 Pru-BSN Takaful yg 5 org ngan dak2 PAMB(Pru.Assurance M Bhd) yg 3 org jer. Sib baik Akram ade,kire bergeng la gak aku. Huhuhu tp kecewa pun ade, sbb aku mmg nak wat takaful,tp takper laa...ni pun experience gak.

So naik la ktorang berempat ni, Aku, Wawa, Akram ngan Puteri ke tingkat 16.Kat ctu baru tau ktorang kene wat customer service...hahaha Aku ngan Puteri department Conservation Unit, Akram ngan Wawa dept lain,yg handle incoming call...

So basically keje aku ialah keep in touch ngan customer same agent,mailing,update data smer. So ari pertame mmg takde benda wat sgt laa....yg ade pun soh stdy sistem dia,yg aku same put dah blur2 dah....pergh susah giler..environment dia pun ok la,ada skit tense,almaklumla cha ya nun alip ramai....so paham2 la kan....

2nd day,arini lah,ktorang takde wat apa2 sgt pun, just wat record on return mail,yakni surat2 yg dikembalikan la senang citer. huhuhu,and our target ialah 500 surat sorang..hahaha,amik ko..giler punyer bnyk...saje nak bg ktorang bz...tp yg tak bestnyer...ampir dah 500 nak siap,dah save dah,suddenly tau2 ada org overwrite save ktorang...hahaha.. kene start balik......waaaaaaaaaa~~~~~~ tensennnnnnn.......~~~~so sok,kene tulis balik...adeh letih sunggoh baru ari kedua nih...camno la nak survive 6 bulan nih.....

huhuhu...i really need good luck for now...Salammmmm..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...